Bildebokkonferansen

Bildebokkonferansen er et årlig arrangement ved Universitetet i Sørøst-Norge, avd. Notodden. Målet med konferansen er å skape engasjement og interesse for bildeboka. Vi vet at denne møteplassen er spesielt viktig for bevisstgjøring i bruk av bildebøker, og generelt at den er av stor betydning for alle som jobber med barn og unge. Få derfor med deg årets bildebokkonferanse og be med deg alle du er glad i, gjennom bilde og ord blir verden stor!

fredag 9. mai 2014

Svein Nyhus på årets bildebokkonferanse

I år vil Bildebokkonferansen krinse rundt formidling av bildeboka og i den samanheng har me mellom anna fått illustratøren Svein Nyhus til å bidra med sine tankar om temaet og hint. Nyhus er ein glimrande illustratør og gjennom sine illustrasjonar meistrar han å løfte fram utfordrande og til tider vanskelege tema om mellom anna vald i heimen, psykisk sjukdom, og død. Saman med Kona Gro Dahle har han satt viktige og engasjerande tema om og for barn på dagsorden. 

Men Nyhus lagar også bøker og illustrasjonar som manar til undring og tankespinn. I sine siste bøker ”Hva sier reven” (saman med Ylvis) og ”Lars – serien” retter hans seg mot dei små borna gjennom sine poetiske og fabulerande illustrasjonar og tekstar.
får bildeboka "Lars danser" av Svein Nyhus

Me gler oss til å høyre Nyhus på årets bildebokkonferanse torsdag 30. oktober!


Sjå bloggen til Nyhus med presentasjon av hans arbeide med og tankar rundt illustrasjon og bildebok: til Svein Nyhus sin blogg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar