Bildebokkonferansen

Bildebokkonferansen er et årlig arrangement ved Universitetet i Sørøst-Norge, avd. Notodden. Målet med konferansen er å skape engasjement og interesse for bildeboka. Vi vet at denne møteplassen er spesielt viktig for bevisstgjøring i bruk av bildebøker, og generelt at den er av stor betydning for alle som jobber med barn og unge. Få derfor med deg årets bildebokkonferanse og be med deg alle du er glad i, gjennom bilde og ord blir verden stor!

BBK 2012

Temaet for Bildebokkonferansen 2012 var Trygg, modig og dristig. Det kom foredragsfoldere fra fjern og nær for å formidle deres ulike innfalsvinkler til den nordiske bildeboka.

Illustratøren Vegard Markhus snakka om "Bildebok med hår på brystet" og illustratøren Hilde Hodnefjell haldt eit foredrag ho kalla "Tenk om ..og andre tanker", Mary Ingemansson snakka om "Tre länders bilderböcker - teman och tendenser", forfatteren Cecilie Eken holdt foredraget "Ord skal smage godt i munden - om billedbogen Mørkebarnet" og redaktøren Guri Fjeldberg spurte "Gir farlige bildebokmødre farlige bøker? Hvordan sette mer på spill uten at leseren setter boka i halsen".

Med andre ord var det et stjernespekka program i 2012. Her kan du se noen uttdrag fra forelesningene til Vegard Markhus og Hilde Hodnefjeld. (Beklager dårlig videokvallitet)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar